2. jun, 2017

Inget är så illa att det inte kan bli värre.

Facebook Liberalernas Rikspolitik

Om man gör en riktigt usel valrörelse. Skopar ut sin ideologi och fokuserar på fel saker och får ett motsvarande uselt valresultat. Vad gör man då för att vända trenden? Jag förstår att det alstrar mycken tankemöda. Det är då någon kommer på idén. Vi fortsätter med allt det som blev fel men skruvar det ytterligare.

Vi gick till val på feminism. Det är klart att det skapar förvirring och även motstånd hos dem som vill ha en liberal politik i ett liberalt parti. Hur gör man då? Jo, då måste vi ha mer feminism. Vi byter till en partiledare som är tydligt profilerad feminist. Den nuvarande verkar inte riktigt övertygad. Alltför ofta har vi hört honom tala om liberalism och om att försvara friheten.

Vi hade en oklar flyktingpolitik. Bättre en oklar politik än en direkt dålig men den behövde stramas upp. Det måste bli tydligare vilka som vi skall ta emot och vilka vi avvisar. Vi skulle kunna utveckla en politik som innebär solidaritet med flyktingar men utan att de måste komma hit och utan att de måste riskera livet på resan. En sådan politik kan vinna gehör hos många. Låt oss då välja en partiledare som vill tvärtom och har uttalat sig för fri invandring, att det är rätt att gömma flyktingar och senast röstat emot partiets flyktingpolitik. Låt oss till vice ordförande välja en EU-parlamentariker som tycker att EU kan ta emot även de tre miljoner flyktingar som finns i Turkiet.

Vi gick till val på en tredje pappamånad. Det finns uppgift om att några stycken procent av våra möjliga väljare inte alls tycker att det är en lika dålig politik som det verkar. För att skapa fulländning gjorde man ökad jämställdhetsbonus till ledande valfråga. Absolut ingen känner engagemang för jämställdhetsbonus, men många emot. För att fullända denna politik finns det nu ett förslag till Landsmötet från en arbetsgrupp om att den rätt till tjänstledighet som småbarnsföräldrar har skall kvoteras. Denna arbetsgrupp leddes av Gulan Avci. Henne har Skånedistriktet nominerat till andre vice ordförande.

Vår styrka är att vi har svensk politiks främste partiledare. Nu har Örebro och Uppsala läns partidistrikt och även några kommunföreningar nominerat Birgitta Ohlsson till partiledare. Uppsala län har även nominerat Cecilia Wikström till vice ordförande.

Jag förstår att de har tänkt, men ibland kan man ju ha otur när man tänker.

Senaste kommentaren

15.12 | 07:58

Du är kunnig och analytiskt lagd.
Det visar t. ex ditt bidrag i Nu nr 50.
Om detta har jag skrivit ett mejl till dig.

22.04 | 06:25

Bästa jag hittat om skildringen av dagens samhälle. Detta är andra sidan av myntet som folk förnekar att man kan vända på. Tack för så mycket samlad information om mansförakt.

19.01 | 12:43

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mann

03.11 | 14:40

Hade alla liberaler idéer och åsikter i denna riktning, hade jag hängt på låset valdags-ottan med en valsedel från Liberalerna tryckt närmast hjärtat