16. maj, 2017

Försvarshögskolan – I socialdemokratins tjänst

 

På socialdemokratiska partikongressen i april meddelade utrikesminister Margot Wallström att regeringen inrättar en professur på Försvarshögskolan i förra utrikesministern Anna Lindhs namn. Den ska ägnas åt forskning om kvinnors roll i konflikter och fredsprocesser.

Wallström beskrev den nya professuren som ett sätt att hedra ”en av de bästa politiker som vårt land någonsin har haft”.

Staten det är vi - det socialdemokratiska partiet. Det var innebörden av Wallströms proklamation. Staten, eller åtminstone Försvarshögskolan, skall används för att driva forskning på det socialdemokraterna anser kan stötta den feministiska utrikespolitiken.

Wallström tycker tydligen också att det är helt naturligt att göra denna professur till ett sätt för partiet att främja minnet av en av deras egna.

Kanske har vi trott att det grandiosa partiet efter senast åtta år i opposition skulle inse att staten inte är till för dem. De behöver tydligen ännu fler år i opposition för att komma fram till detta.

Senaste kommentaren

15.12 | 07:58

Du är kunnig och analytiskt lagd.
Det visar t. ex ditt bidrag i Nu nr 50.
Om detta har jag skrivit ett mejl till dig.

22.04 | 06:25

Bästa jag hittat om skildringen av dagens samhälle. Detta är andra sidan av myntet som folk förnekar att man kan vända på. Tack för så mycket samlad information om mansförakt.

19.01 | 12:43

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mann

03.11 | 14:40

Hade alla liberaler idéer och åsikter i denna riktning, hade jag hängt på låset valdags-ottan med en valsedel från Liberalerna tryckt närmast hjärtat