2. aug, 2016

Att kämpa för HBTQ räcker inte!

Liberalerna måste nu gå vidare. På Prideparaden och annars kämpar liberaler för rättvisa åt HBTQ folket. Bra men det räcker inte. Nu måste partiet gå vidare och kämpa för rättvisa åt andra vars livsstil förnekas och bekämpas av en fördomsfull omgivning som använder statens maktmedel för att trycka ner dem.

 Vi kan kalla denna grupp X. Vi tänker oss en familj X. Mamma, pappa, barn. Till synes en vanlig familj. Föräldrarna verka vara som föräldrar är mest och barnen tycks vara glada och sunda. När de går på stan är det ingen som reagerar. Men bakom den alldagliga slöjan avtecknar sig en familj som inte följer standarden för statens normalfamilj. Mannen arbetar heltid. Tar inte ut någon föräldraledighet. Kvinnan tar hela föräldraledigheten. (Dessutom finns det uppgifter från grannarna att kvinnan överlåter åt mannen att laga taket och byta till vinterdäck på bilen). Försäkringskassan har fullgjort sin plikt med att försöka övertala dem att byta livsstil. De har varit oemottagliga för detta välvilliga upplysningsarbete. Det har sagts att kyrkan i förböner försökt omvända dem men just detta är obekräftat.

 De har hårdnackat och hårdhjärtat slagit ifrån sig statstjänstemäns förmaningar och påstår sig kunna utläsa ur skrifter att de skulle ha rätt till sitt sätt att leva. De hänvisar till LUF som säger ”Mitt liv är fan inte Ditt liv” och Liberalerna som säger ”Individens frihet får ej förkvävas” och ”Vårt uppdrag är att utifrån liberala idéer ta strid för varje människas frihet att forma sitt eget liv”. Statens tjänstemän har då förklarat att frihet inte skall tolkas inskränkt bokstavligt som att man menar frihet utan en mer positivistisk tolkning utifrån lämplighet och vad som kan överensstämma med statens vilja måste göras. Att läsa vad där står och sedan tillämpa det måste betecknas som fundamentalism och det vet vi ju vad vi tycker om det.

 Dessa är därför diskriminerade. Ekonomiskt i föräldraförsäkringen. Liberalerna bör därför i Prideparaden ha en egen avdelning där vi kämpar för allas rätt. För HBTQX. Banderollen från i år kan användas. Där står ju redan texten ”DU BESTÄMMER”.  

Senaste kommentaren

15.12 | 07:58

Du är kunnig och analytiskt lagd.
Det visar t. ex ditt bidrag i Nu nr 50.
Om detta har jag skrivit ett mejl till dig.

22.04 | 06:25

Bästa jag hittat om skildringen av dagens samhälle. Detta är andra sidan av myntet som folk förnekar att man kan vända på. Tack för så mycket samlad information om mansförakt.

19.01 | 12:43

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mann

03.11 | 14:40

Hade alla liberaler idéer och åsikter i denna riktning, hade jag hängt på låset valdags-ottan med en valsedel från Liberalerna tryckt närmast hjärtat