30. jul, 2015

Hedersvåld och dubbla måttstockar

Alice Teodorescu: De dubbla måttstockarnas logik till ett polariserat samhälle.

Göteborgsposten.Publicerad 6 juli 2015

När en etniskt svensk man mördar, misshandlar eller kontrollerar sin fru är det i strid med vad som är socialt acceptabelt i Sverige år 2015

…………………………..

I många andra delar av världen betraktas nämligen ett liknande agerande utifrån andra parametrar. Där är kontroll av kvinnan fortfarande norm och den som misslyckas med att upprätthålla normen avvikande. I sådana kulturer är skambegreppet centralt.

……………………………

Ovanstående verkligheter finns parallellt i världen men också i Sverige

…………………………………..

Vem lyssnar på dessa kvinnor? Allt fler, i varje fall från den liberala sidan. Från vänsterhåll är tongångarna annorlunda, vilket riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) som lyft frågan om radikaliseringen fått erfara. Kakabaveh har anklagats för att främja rasism och islamofobi. Kritiken har bland annat kommit från de egna partikamraterna.

Min kommentar;

Detta är helt enligt vänsterfeministlogiken!

Om man anser att det är mannen, mannen som art som är det onda då är det ju mannen som skall bekämpas, inte vissa idéer som hederskultur man skall inrikta sig på. Vänsterfeministernas ledstjärna är det som uttrycks i talibantalet: ”Men det är samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas såväl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige”. Med den ledstjärnan är det klart att man inte kan inrikta sig på hederskultur eller på talibanernas kvinnosyn, det förtar ju fokus från mannen och manssamhället, den verklige fienden.

Senaste kommentaren

15.12 | 07:58

Du är kunnig och analytiskt lagd.
Det visar t. ex ditt bidrag i Nu nr 50.
Om detta har jag skrivit ett mejl till dig.

22.04 | 06:25

Bästa jag hittat om skildringen av dagens samhälle. Detta är andra sidan av myntet som folk förnekar att man kan vända på. Tack för så mycket samlad information om mansförakt.

19.01 | 12:43

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mann

03.11 | 14:40

Hade alla liberaler idéer och åsikter i denna riktning, hade jag hängt på låset valdags-ottan med en valsedel från Liberalerna tryckt närmast hjärtat